Dagens göromål

Idag är det fullt upp på schemat:
Stryk och vik all tvätt.
Slå in och skriv påståenden till en lek som jag ska hålla i på min kompis bröllop nästa vecka.
Storstäda (har fuskat lite för skrubbade toaletten igårkväll)
Laga mat (färsk pasta med hemmagjord pesto)
MVC-besök
Bio - jag och en kompis ska gå och se nya Sex and the city-filmen ikväll :)

Så det är bäst att sätta fart. Efter att jag druckit upp min latte då förståss.


Sålåda

Jag borde absolut vara i säng vid det här laget. Men måste bara visa, är så stolt över mitt lilla trädgårdsprojekt :)

D har snickrat ihop en låda av vanliga trälappar som jag ställt ute i trädgården där jag tyckte att den passade. Träbitarna får inte vara impregnerade om man ska ha något ätbart i detta, vilket jag har.




Jag började med att gräva bort alla maskrosplantor och gräs.



Efter det la jag tidningspapper i botten för att förhindra ogräs att komma upp. Och på tidningarna fyllde jag på med lagom mycket trädgårdsjord.




Lite av de fröer och grönsaker som jag sådde: Sallad, Basilika, Ruccola, Gräslök, Gul lök, Persilja och Dill. Purjolöken ska jag sätta i det andra landet för den behöver ju tränga ner mer i marken.



Med hjälp av handen gjorde jag massa fåror (om det nu heter så?) som jag sedan sådde mina fröer i.

 

Och för att komma ihåg vad som blir vad så gjorde jag provisoriska "namnlappar" av kartong och satte vid varje fåra.

När det sedan börjar gro kommer jag att lägga på en väv för att det inte ska komma massa djur och larver och äta upp mina kryddor. (Förra årets basilika åts upp av en grön fet larv, urk.)


Härlig smoothie

Jag fick till en riktigt underbar smoothie imorse. Det var inte en typisk "smoothie" utan mer en shake som skulle passa perfekt en solig utomhusfrukost.

För 2 personer:
250 g färsk frusen ananas i bitar
1 dl ananasjuice
2 dl vaniljyoghurt
2 tsk honung

Mixa allt väl i en blender.
Mums!

Nu ska jag hämta min man på hans jobb för att sedan åka till storstaden och shoppa lite. Morsdagpresenter bland annat. Det är ju på söndag. Inte glömma.

MVC - fortfarande tvärläge

Besöket på MVC igår gav en ordentlig tankeställare. Bebisen ligger på tvären, fortfarande. Men riktigt hur den ligger kunde läkaren inte säga. Bara att varken huvud eller rumpa har "åkt ner". Enligt henne är chansen också ganska liten att den vänder på sig självmant nu när det har gått så lång tid och förmodligen är inte ens min livmoder utvecklad till att ha plats för att den ska ligga på längden...

På fredag har jag ännu ett besök på MVC (det är ett himla spring) och har bebisen inte vänt på sig då så bokas en tid för vändningsförsök. Detta är för mig blandade känslor. Att två läkare försöker vända på bebisen i min mage är något jag inte vill. Dels för att man har hört skräckhistorier kring hur obehagligt det är och hur ont det kan göra. Men även att jag vet att bebisen i magen inte gillar när folk är och trycker och buffar på den. Varje gång jag varit inne för lägeskontroll har den blivit stressad och knappt rört sig på två dagar efteråt. Så jag vill inte att någon bråkar ännu mer med den. Och till sist, det är inte ens stor chans att det funkar.
Vad gör man?
Jag frågade läkaren om man kunde vägra ett vändningsförsök... Hon tittade konstigt på mig och berättade vilka faror ett kejsarsnitt kan innebära för både mig och barnet.

Nu vet jag varken ut eller in och känner obehag inför i princip allt :(


Föräldrarutbildning

Igår var vi på föräldrarutbildning hela dagen. Det var nog bland det mest lärorika jag varit med om. Tänk om jag inte fått ta del av all den informationen innan förlossningen och barnet kom?
Jag upptäckte då att jag har varit ganska nollställd och inte vetat så mycket egentligen. Speciellt inte om livet efter förlossningen. Fram till nu har störst fokus legat på just förlossningen. Hur det är att bli mamma och att ta hand om ett barn har jag inte börjat fundera så mycket över ännu. Kanske börjar bli dags? :)

Gårdagen var också enda gången vi får gå på en sådan här information innan barnet kommer. Om jag ska vara ärlig så hade det behövts ännu en dag, eller att de delade upp dagen på två dagar. För att sitta i en bänk mellan halv nio och halv fem på obekväma stolar och dålig luft gjorde att jag fick enorm huvudvärk och blev väldigt trött. Tog en alvedon och gick och la mig så fort jag kom hem.

Nu ska jag ta en promenad bort till M där våra vänner som redan har barn ska träffas för lekstund och fika.
Efter det är det dags för ännu ett läkarbesök på MVC för att se hur min lilla bebis ligger i magen. Idag kan jag faktiskt inte riktigt känna själv hur den ligger, så det ska bli spännande att se hur det ser ut.

Graviditetsvecka 35

Nu har jag gått in i graviditetsvecka 35.
Jag är aningen tröttare och skulle säkert behöva sova eller vila en stund på dagarna. Nu gör jag ju nästan aldrig det för jag blir som en zoombie när jag går och lägger mig mitt på dagen. Men det känns nästan som att jag skulle behöva mer vila nu än förra veckan iallafall.
Jag har även blivit väldigt svullen om händer och fötter. När man tar av sig strumporna på kvällen så syns ett ganska markant sträck efter strumpkanten.

Jag har nog också kommit en bit rent känslomässigt när det gäller barnet i magen. Jag tycker verkligen om den där lilla varelsen som är där inne. Oerhört mycket. Denna känslan av att vilja ta hand om och bara vara med och beskydda för resten av livet börjar infinna sig. Jättekonstig, men härlig känsla.
Sammanfattningsvis skulle jag väl kunna säga att barnet i sig har blivit mer verkligt för mig nu.

Övrig shopping från i fredags

Vi shoppade som sagt på ganska friskt i fredags. Tänkte även visa listan som inte hörde till barnet:

  
Billiga kökshandukar från IKEA. Kanonbra att ha när man bakar.
 
  
Tvål som doftar rosenolja och fikon. 

 
Dekorationspapper för kakor och tårtor. Älskar sånt där farmorsaktigt :)
 
 
Crocs, "foppatofflor" - trodde aldrig att jag skulle skaffa sådana oerhört charmlösa skor. Men fick tips om att de gör underverk för mina ömma fötter. Hoppas det stämmer, 350 kr på Intersport.


 

Bröllopspresent som ska ingå i en lek som vi tänkt hålla på min kompis bröllop i juni. Får berätta mer om tanken kring leken vid ett annat tillfälle. Detta är ett doftljus med en gullig text som passar till ett brudpar.



Flera olika ramar från IKEA. Planerar att göra en fotovägg nämligen.



D är oerhört rädd för spindlar och kryp. Och det har ju inte blivit mindre efter att vi flyttat till huset. Detta var hans käraste köp från shoppingen ;)



Även ett insektsnät till altandörren ser vi som en bra investering!



Fjärrbrytare till tv och datorer med mera.



Strandklänning från HM som jag tänkt sy om till ett "gravidlinne".



Gravid-tunika från HM nu till sommaren.



Amningslinne från HM.
(Det kommer ju en tid efter graviditeten också och då kanske man inte springer runt och shoppar i början).

Andra saker vi köpte var:
Svart rullgardin till sovrummet, IKEA
Torkställ till kläder, IKEA
Doppresent till vårt blivande barns kusin, Guldfynd
Stor musmatta, Elgiganten


Farligt att slå i magen?

Imorse ramlade jag och slog i magen i sängkanten. Det var ett ganska hårt fall med hela min kroppstyngd. Bebisen ligger som sagt på tvären och jag slog i magen precis där jag känner att huvudet ligger. En smäll rakt på bebisens huvud alltså. Jag hade väldigt ont och det rörde sig ingenting på en timme. Satt bara i sängen och velade om jag skulle ringa förlossningen, ännu en gång.
Min man var orolig och tjatade om att jag skulle ringa, så det gjorde jag. Men hon som svarade ansåg att de ligger så skyddade att det nog inte är någon fara, att jag skulle dricka ett glas med isvatten för att få fart på krabaten.
Man känner sig ju dum som är så nojig så man säger ju "ja, tack och ursäkta att jag ringde".
Nu kan jag inte få det ur skallen. Går och tänker på om det hänt mitt barn något, att den fått någon skada på huvudet eller vad som helst som mitt fall kan ha orsakat. Men hon på förlossningen gjorde ganska klart för mig att sålänge det inte är en trafikolycka eller liknande så brukar de inte be folk att komma in. 
Jag får helt enkelt försöka lugna mig till min läkartid på tisdag och fråga mer då, vad läkaren tycker.

Usch, att man redan oroar sig så mycket för det lilla livet i magen, hur ska det då bli sen när det kommer ut? Varenda liten hosta eller feber kommer ju göra oss skitnervösa ;)

Babyshopping

Här är listan av vad som inhandlades till bebisen igår:

  

Speldosa och ko på IKEA. Tvättlappar. Badbalja från IKEA.



Jättesöt nalle. Aldrig kännt något så mjukt och lent i hela mitt liv från 1klass.



Badtermometer, mjukisko, solskydd till bilen och siliconnappar från 1klass.



Babyvakt från Claes Olssons.

Övrigt som handlades till bebisen var:
2 bomullsmössor, HM
Babygym, IKEA
Mobil att ha över skötbord, IKEA

Allt bra

Vi var ju som sagt inne på förlossningen igårnatt för att jag började bli orolig över de minskade aktiviteterna i magen. När vi kom dit kopplade de en CTG (tror jag det heter) på magen och mätte bebisens hjärtljud och mina värkar.
Hjärtljuden var fina, låg mellan 120-140 slag i genomsnitt. Det visade även några stegringar på värkmätaren eller om det är sammandragningar, kan inte det där så noga men sköterskan sa att jag hade lite sammandragningar.
Jag fick dricka is för att det skulle göra att bebisen rörde sig mer. Det hela började självklart med att när sköterskan höll på att spänna fast CTG så sparkade det till hårdare än på 2 dagar... Så typiskt.
Efter att det konstaterats att det inte var någon fara med bebisen så mätte de min mage och då utbrast sköterskan "oj, här har vi visst en som ligger på tvären, det syns direkt". Så nej, den har fortfarande inte vänt på sig. Vi får se på tisdag då det är läkarbesök.

Igår var vi och storhandlade. Efter en lång natt på förlossningen gick vi upp vid halv nio och kom hem halv tio på kvällen. Snacka om svullna och ömma fötter! Så det blev bums i säng så fort man kommit innanför dörren.

Påväg till förlossningen

Nu är jag precis i farten att åka in på nattligt besök till förlossningen för att kolla upp bebisen.
Som jag har nämnt så har den inte sparkat utan bara rört sig minimalt de senaste dagarna så nu började jag bli riktigt orolig. (Speciellt när man läser alla diskussionstrådar på nätet).
Så när jag ringde nyss sa de att jag skulle komma in och göra en kurva för att se så att allt var normalt.
Hon bad mig även ta med bricka och blodgrupps-papper ifall jag inte skulle få åka hem igen(!?)
Helt plötsligt blev allt så påtagligt. Tänk om något är fel på riktigt och de måste sätta igång förlossningen?
Det tror jag dock inte, men lite nervös är man ju självklart.
Önska mig lycka till!

Dags att få fart på dagen

Nu är jag hemma efter en lång dag ute på landet hos min kompis S. Hon och hennes blivande man köpte ett gigantiskt hus och har precis fått ordning i matsalen. Hur tjustigt som helst. De har satt en vit panel och lagt ett ekgolv som går ihop med köket så att allt har blivit mer enhetligt. Svårt att förklara och jag glömde ta bild, men fint var det iallafall.
Vi fikade, promenerade och åkte sedan in till stan och gick på grekisk restaurang. Mums! Jag tog halloumi med klyftpotatis, ugnsbakade grönsaker och tsatsiki. Oerhört gott.

Nu är tanken att jag har fullt upp att göra här hemma så det börjar väl bli dags att sätta igång. Har en hel del punkter att bocka av på min dagslista.
- Stryk och vik all tvätt (har sparat den i snart tre veckor så hela kontoret är överfullt och vi har inga kläder kvar i garderoben).
- Skriv en lista över vad som behöver inhandlas till bebisen (vi ska åka och shoppa imorgon då min man är ledig).
- Fixa med en sålåda och odla de kryddor som jag tänkt.

Så nu är det dags att sätta igång. 

MVC

Igår var jag ju som sagt på MVC för att kolla upp hur bebisen ligger.
Mycket riktigt ligger den fortfarande i tvärläge. "Tror" barnmorskan. Hon klämde på mig i 20 minuter tills jag blev alldeles öm och började få ont i magen. Hon kunde dock inte konstatera vad som var vad på bebisen och något hade "åkt ner" mot bäckenet för det var inte helt tomt där heller. Om jag inte redan gjort 2 ultraljud så skulle man tro att det är tvillingar i magen.
Så jag blev inte mycket klokare av det extrabesöket. Hon satte upp mig på en läkartid nästa vecka för det finns inget mer att göra nu under veckan som kommer ändå, mer än att vänta. Det är bara barnet själv som kan bestämma hur utgången ska bli så jag får "gilla läget".

Idag har bebisen varit väldigt lugn i magen. Det har inte sparkat eller rört sig alls mycket. Ett tag var jag lite orolig att hon klämt för mycket på den så att det har hänt något där inne. Får se hur natten blir men om jag inte får några ordentliga livstecken till imorgon så tänker jag ringa till förlossningen för att kolla upp om något är galet.
Hatar att gå omkring och vara orolig!

Idag har jag varit på min brors utställning på Länsmuseet hela eftermiddagen och kvällen. Han är så duktig så. Det har varit trevligt och halva min familj var med. Det blev dock lite kämpigt mot slutet då man blev lite trött i ben och huvud så nu ska det bli skönt att gå och lägga sig!

Natti natt!

Smart kudde

Jag är väldigt nöjd med mitt köp av prydnadskuddar till sängen.
De har två olika utseenden bak och fram. Eftersom jag alltid varit väldigt skeptisk till rosa tidigare i mitt liv (nu har jag helt plötsligt börja älska rosa) så vågade jag inte köpa helrosa kuddar. Utan safeade med en mer naturlig färg också.



Detta är mönstret på "framsidan".



Och såhär ser det ut om man vänder på dem, lite lagom rosa.



Köpte dem på Hemtext för 150 kr styck.

Medelhavsgratäng med vegetarisk schnitzel el. kassler

Tänkte lägga ut receptet på det jag lagade till middag igår. Nämligen Medelhavsgratäng med vegetarisk schnitzel. (Eller skivad stekt kassler om man äter kött).
Detta receptet är från början från tv-programmet "halv åtta hos mig", fast jag har ändrat lite i det. Gjort en del förbättringar enligt mig.

4 personer
Detta behöver du:



1 kg potatis
1 gul lök
1 grön paprika
8 soltorkade tomater i olja
150 g fetaost (arlas apetina)
4 dl vispgrädde (ev. en skvätt mjölk)

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen och löken tunt.
Kärna ur och strimla paprikan.
Dela tomaterna i bitar.
Smula sönder fetaosten.
Smöra en ugnssäker form.
Lägg lager av potatis, lök, paprika, tomater och smulad fetaost och salta och peppra mellan varven.



Häll över grädde och grädda i ugnen på nedersta falsen cirka 45-60 minuter.
Häll på mjölk om det ser torrt ut.



Egentligen ska man servera med en grönsallad till, men det var ju bara måndag igår, så det fick bli lite enkelt utan sallad. Gott var det iallafall!



Tips: Det fungerar utmärkt att frysa gratängen eller att ha med den som matlåda till jobbet. Min man uppskattade den på lunchen idag :)

Första veckan som hemmafru - check

Idag är det en vecka sedan jag slutade jobba. Och veckan har gått FORT! Kan inte fatta att tiden kan gå så fort när man inte ens har ett jobb att hinna med utöver allt annat.
Och jag har inte legat på latsidan direkt. Såhär aktiv har jag inte varit på länge.
Förstå vad mycket tid det går åt till att diska, bädda, städa, plocka, ja allt sånt där småpill som bara ska göras varje dag i ett hem.
Jag måste alltid pilla med sånt på morgonen efter frukosten och det kan ta en evighet ibland. Få hemmet på "fötter" innan dagen kan börja liksom.

Ikväll har jag varit och fiskat med pappa. Vi fick inget napp någon av oss, men det var ändå trevligt att få vara ute på sjön lite. Vi gick även iland på en ö och tittade på fåglar. Han har sina holkar och bo lite överallt som han måste kolla till ibland.



Dom här fina rosorna fick jag av D i fredags då han överraskade mig med SPA-behandlingar.
Roligast av allt var att han inte visste vilken typ av rosa som jag gillade bäst så han tog några av varje :)
Jag vet inte varför jag har fått dille på rosa. Vill ha massor i rosa helt plötsligt. Tyder det på att det är en tjej i magen eller är jag bara allmänt hormonell?

Trädgårdsarbete

Dagen började med en totalt misslyckad kiwismoothie. Jag vet vad felet var - hade i en halv pressad citron. I ursprungsreceptet (som jag sällan följer) stod det att man skulle ha i 2 pressade lime. Jag hade ingen lime hemma och tänkte "det funkar nog lika bra med lite citron". Men nej!

Sedan tog vi en lång promenad. Det är helt vindstilla och cirka 10 grader ute idag så vädret var perfekt för lite trädgårdsarbete efter promenaden.
Jag har i princip aldrig sysslat med trädgårdsarbete tidigare (förutom lite kryddkrukor på balkongen). Det finns redan ett land i vår lilla trädgård som går runt altanen men det ser katastrofalt illa ut med ogräs och ojämna kanter. Så jag har börjat strukturera upp och rensat ogräs i cirka 20 % av landet idag. Sedan orkade inte min kropp längre. Jobbigt att ligga på knä allt för länge då magen nästan når ner i backen ;)

Nu ska jag laga medelhavsgratäng med kassler (för köttätaren) och vegetarisk schnitzel till mig.

Hello graviditetsvecka 34 - 20 kilo PLUS

Jag har nu gått in i graviditetsvecka 34. Vågen står på 89 kilo (herre gud). Jag vet att man inte ska fixera sig vid viktuppgången under en graviditet men i det här läget är det svårt att låta bli. Jag har i och med detta gått upp 20 kilo. Det enda jag kan trösta mig med är att jag är 178 cm lång så än ser jag inte ut att rulla fram. Men dit hän kommer vi nog...

I övrigt sitter magen väldigt högt upp vilket gör det jobbigt att andas. Jag måste helatiden vara rak i ryggen, att böja sig eller sitta som en potatis i soffan är omöjligt. Barnet ligger fortfarande på tvären vilket gör det smärtsamt när det sträcker på sig. På tisdag har jag en extratid på MVC för att de ska kolla om det fortfarande inte har vänt sig rätt. 

Nu är det dags för lite havregrynsgröt med mjölk och blåbärssylt.

Fryst mascarponecheesecake

Igår hade vi ju en liten middagsbjudning här hemma. Då gjorde jag fryst mascarponecheesecake till efterrätt. Det var en precis lagom efterrätt, varken för söt eller mäktig. Passade utmärkt till en cappuccino.
Det tyckte även gästerna. Det lät som att både mat och efterrätt passade smaklökarna och recept efterfrågades :)

Receptet på fryst mascarponecheesecake är hämtat från tvprogrammet "Leila bakar". Här hittar du receptet.


SPA-kväll

Igår var en jätteskön dag! D var ledig så först var vi inne i stan och fixade massa ärenden. Bland annat en passepartout som var för liten för vårt bröllopskort. Jättesmidigt, gick till en ramspecialist som skar till den för 20 kr! Så nu har vi äntligen kunnat sätta upp vårt bröllopskort. Hittade ju den där underbara ramen "virserum" på IKEA men den hade fel mått för vår förstoring så då får man ta till andra knep :)

På kvällen överraskade D mig med en SPA-kväll här hemma. Han är ju utbildad massageterapeut vilket gör att han kan sånt där riktigt bra. Fotbad med massage, ansiktsmassage med peeling och lermask, ja massa härligt!
Underbart.

Nu har jag precis gjort en fruktsallads-paus i mitt städande och putsande inför kvällens middag. Den var behövlig, blir helt slut efter en kvart med den här stora magen jag bär på.
Bebisen har varit ganska lugn de senaste dagarna, inte sparkat alls lika mycket eller hårt. Hoppas att det är normalt. Har till och med kunnat sova i sängen de senaste 2 nätterna. Skönt i och för sig, men man kan ju inte rå för att man går omkring och oroar sig för minsta lilla avvikande beteende.

Nä, nu ska jag baka italiensk glasscheesecake till ikväll.

Varm smörgåstårta

På lördag kväll ska vi ha gäster och då hade jag tänkt bjuda på varm smörgåstårta. Igår testgjorde jag den för att jag aldrig har gjort varm smörgåstårta innan. Det blev kanongott!
Detta är min mammas egenpåhittade recept samt min egna version av en vegetarisk variant. Jag själv är alltså vegetarian sedan 11 år tillbaka så det kommer sällan finnas massa köttrecept i den här bloggen, så håll till godo för idag är ett undantag :)



Detta behöver du till 4 personer:
24 st vitt fransbröd + smör
Fyllning:
1 purjolök
5 dl creme fraiche
300 g skinka
salt och peppar

Topplager:
2 äggvitor
1 äggula
1 msk senap
1/2 dl majonäs
100 g riven ost (valfri, men inte för stark)
3-4 tomater
pizzakrydda

Hacka purjolök och fräs ihop med skinka, låt svalna. Blanda sedan med creme fraiche, salt och peppar.
Om man vill kan man skära av kanterna på fransbrödet för att det inte ska bli en seg kant, men det är valfritt. Bred alla brödskivor utom 6 st (som ska vara till locket) med vanligt bordssmör. Lägg 6 skivor på en plåt och bred på hälften av fyllningen, lägg nytt lager med bröd och ytterligare ett lager med fyllning. Nu är det dags att lägga på locket, de 6 skivor utan smör.



Vispa 2 äggvitor till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggula, senap, majonäs och riven ost.
Bred sedan ett tunnt lager över smörgåstårtan. Dekorera med skivade tomater och pizzakrydda.



Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.



När smörgåstårtan har fått en gyllen färg som det här är den färdig.
Servera tillsammans med en fräsch sallad, gärna innehållande rödlök och fetaost.

För att få den här i ett vegetariskt alternativ så byt endast ut skinkan emot en halv påse "vegetarisk bacon", finns att köpa i de flesta frysdiskar.

Ihop med det gamla skärbrädet


Den gamla skärbrädan som fanns i huset då vi flyttade in var allt annat än trevlig.

Nytt skärbräde

I dag har jag varit inne i stan och måttbeställt ett nytt skärbräde på brädgårn. När man köper ett sådant måste det behandlas. Jag valde att behandla med paraffinolja.
Man stryker ut (med vanligt hushållspapper) ett ganska tjockt lager med olja och låter det dra in i cirka en timma. Sedan torkar man bara bort allt överblivet fett med papper och voila - ett nytt och slittåligt, fräscht skärbräde!
Man kan även behandla det med vanlig matolja, men jag har hört rykten om att det finns en risk att det härsknar då.

Min nya säng


Seg morgon

Denna dagen har börjat väldigt segt. Steg trots det upp innan halv tio, men av någon anledning tog det typ 2 timmar att vakna till. Kanske för att jag sovit i en fåtölj de senaste 2 nätterna. Inte hela nätter men jag har börjat i fåtöljen för att sedan gå in till sängen halvt sovandes och sova sista delen av natten. Jag kan ju som sagt inte sova varken på ryggen, höger- eller vänster sida... så då har jag löst det genom att sova sittandes ;)
Åtta veckor kvar... hur ska detta gå?
Många lugnar mig med att sparkarna blir allt mindre ju större bebisen blir för den får liksom inte rum att sparka så hårt. Men gäller detta även om den ligger på tvären? Visst är det mysigt att känna att den verkligen lever där inne, men ibland känns det som att den ska sparka sig ut genom magen rent fysiskt.

Till frukost idag åt jag en smörgås med ost, ett glas proviva skogsbär ihop med mina vitaminer, Folsyra och "Mitt val Vegetarian" och så testade jag en ny smoothie kallad "Rosendrink". Den innehöll rosenvatten, honung, mango, yoghurt och mjölk. Jag tycker inte att det var någon höjdare alls. Den smakade enbart blomma, och nu får jag inte bort smaken ur min mun, urk. Ingen mer rosendrink för mig med andra ord.

Hårda sparkar

Maten blev inte alls god. Rent av ganska tråkig faktiskt. Adam Tensta har dålig smak. Jag hade väl kanske för höga förväntningar. Men min man sa att det ändå var "funkismat". Man känner sig liksom lite lurad när man stått i köket i över en timma för att få ihop nåt mumsigt första dagen som hemmafru och så blev det så dåligt...
Jaja, imorn blir det enkelt iallafall, köttbullar med mos, rivna morötter, lingon och brunsås :)

Jag är ju gravid i vecka 33 och detta lilla barn gör sig ständigt påmint. Just nu sparkar den så hårt att jag inte kan sova. Typiskt för jag är ganska trött. Eller skittrött rent ut sagt.
Detta lilla underverk vägrar också att lägga sig till rätta, utan har legat i tvärläge under hela graviditeten... så nu tycker barnmorskor och läkare att den nog får ta och trilla ner med huvudet snart annars blir det kejsarsnitt... Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag personligen ska tycka om saken. Vad är bäst, snitt eller "det vanliga"?

Första dagen på mitt nya liv

Idag är första dagen på mitt nya liv, som hemmafru. Jobbade min sista arbetsdag på redaktionen igårkväll. När jag vaknade imorse infann sig en märklig känsla. Inget jobb att traska iväg till idag. Det som kallas mitt "jobb" är ju här, inom husets fyra väggar nu.
Visste inte riktigt vad jag skulle göra till att börja med så åt en lång frukost framför nyhetsmorgon.
Frukosten bestod av: En stor blåbärssmoothie, knäckemackor med ost, juice + mina vitaminer, Folsyra och "Mitt val vegetarian". Efter det en latte med chokladpralin (ett nödvändigt ont till allt som har med kaffe att göra).

Det som står på agendan idag är att laga en burmensk middag tills min man kommer hem. (Om ni tittar på "halv åtta hos mig" så kanske ni såg när Adam Tensta lagade mat, det ska jag testa laga idag.)
Efter det är det promenad med Millan och Sofie (och till största sannolikhet stannar vi till hos Millan efter promenaden och fikar). Det är sällan bara en promenad... allt som oftast ingår fika. Och jag älskar fika :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0