Graviditetsvecka 37 - varmt, så varmt

Nu har jag gått in i 37:e graviditetsveckan. Det är varmt och hela jag är svullen och full med vatten känns det som. Det hela blir ju inte lättare av att det är 25 grader varmt utomhus.
Rent ut sagt så är det en pina med värmen. Jag håller mig inomhus framför vår AC (som är ett stort fult åbäke, men ack så uppsakattad).

Jag tror även att min mage står som högst nu för jag får sitta och trycka ner barnet från revbenen hela tiden. Känns även som att den fastnar då och då för det rycker på något konstigt sätt i revbenen. Fruktansvärt obehagligt.

Fötterna. De är ett kapitel för sig. Fy vad ont jag har i dom, många gånger ger de upp och jag kan inte ens stå på dom. Det är som att gå på glödande kol. Tack svägerskan för tipset om foppatofflor, hade inte klarat mig utan dem. De är det första jag tar på mig på morgonen och det sista jag tar av mig på kvällen typ :)

För övrigt känns allt bra, jag har börjat vänja mig vid tanken att föda normalt och insett att det faktiskt inte är så långt kvar. Tänkte börja kolla runt lite om vad som behövs packas i BB-väska och sådant...

Palermo soffbord


Det var kärlek vid första ögonkastet!
Vi har länge varit ute efter ett nytt soffbord, men med tanke på att jag är så oerhört kräsen så har det tagit cirka ett halvår. Men den som väntar på något gott...
Det var heller inte helt lätt att få tag i. Vi fick ringa och beställa från en mindre inredningsbutik och sedan köra nästan 40 mil för att hämta det.
Men nu står det här i vardagsrummet och bara förgyller min vardag :)

Bordet är som sagt från Palermo i färgen antikvit. 

MVC - huvudet neråt?

I fredags var jag på en extrakoll på MVC för att se hur bebisen ligger. Förra veckan var vi på ultraljud där de konstaterade att den lagt sig med huvudet snett neråt. Bebisens ansikte såg ut som en liten liten gubbe, hihi.

Men för att vara helt säkra så var det en extrakoll på MVC i fredags för att se att den inte vänt sig tillbaka. Men vad hon kunde känna så verkade huvudet till och med fixerat sig... Konstigt. Att det kan gå så fort...
Nu väntar alltså en vanlig förlossning... vad jag tycker om det vet jag inte.
Hade ju börjat förbereda mig på ett kejsarsnitt och var ganska nöjd med den tanken. Men, det ska ju vara bättre att föda vanligt, både för barnet och mig, så, får väl hoppas att det löser sig till det bästa!

Bröllopet var väldigt fint igår. Min lek framkallade en del skratt iallafall och brudparet verkade gilla det. Bröllopstårtan var den godaste jag ätit! Mörk chokladbotten med hallonmousse och ett överdgar av vit chokladmousse. MUMS!


Min tillfälliga bibel

Jag har blivit smått galen i smoothies den senaste tiden. Det är ju ett sånt gott och nyttigt sätt att äta på.
Min frukost består oftast av en smoothie, två knäckemackor och ett glas juice. För tillfället dagens favoritmål.



I den här boken hämtar jag min inspiration.
"Tyvärr" är jag en sån som nästan alltid gör om recept till mina egna, men det är en väldigt bra bok som förklarar mycket och har med lite annorlunda grejor också.

Här följer ett recept som boken inspirerat mig med:

Detta behöver du till 2 personer:



1 dl kokosmjölk
2 dl mellanmjölk
1 dl ananasjuice
1 msk farinsocker
1 mogen mango, tärnad och urkärnad
150 g frysta ananasbitar
1 banan, skivad och fryst

Häll i kokosmjölk, mellanmjölk, ananasjuice och farinsocker i en blender. Blanda försiktigt. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ordentligt tills den är fluffig och slät.



Visst är det lite pill med den men den innehåller ju typ dagsbehovet av frukt, och så är den väldigt god :)

Paketleken

Här är den leken som jag har förberett till min kompis bröllop. Det verkar finnas många olika varianter på den, detta är en med min egna lilla tvist.

Köp något som inte är så ömtåligt och som har en bra storlek. (Jag köpte ett doftljus med en dikt på).
Paketet ska slås in med flera lager papper och i varje papper ska det finnas en uppmaning till den som öppnat paketet. Dessa är dom som jag har med i mitt paket. Jag tänkte börja med att ge paketet till brudgummen:

  1. Ge paketet till den roligaste personen i sällskapet.

  2. Skutta fram och överräck paketet till den med mest pengar.

  3. Ge paketet till hon med de vackraste vaderna. (inte bruden)

  4. Hoppa på ett av dina vackra ben när du överräcker paketet till den som är näst på tur att gifta sig.

  5. Ge paketet till den med vackrast sångröst. (inte brudgummen)

  6. Brist ut i sång och överräck sedan paketet till kvällens stiligaste ungkarl.

  7. Ge paketet till någon du aldrig träffat tidigare, ta sedan i hand och presentera dig artigt.

  8. Ge paketet till hon med den kortaste kjolen.

  9. Dansa fram när du överräcker paketet till det mest förälskade paret i samlingen. (brudparet)



    Såhär kan det till exempel se ut när någon öppnar paketet.

    Hoppas nu bara att den blir uppskattad!


Fullt upp

Det har varit galet mycket de senaste dagarna. På lördag gifter sig en nära vän till mig och på söndag ska barnet i magens kusin döpas. Jag har involverats i båda arrangemangen. Till bröllopet fick jag i uppgift att göra programmet till kyrkan och allt vad det innebär. Sedan har jag förberett och fixat med en lek som jag ska hålla i på bröllopet, paketleken, (det får vara värt ett eget inlägg vid senare tillfälle).

Till dopet på söndag ska jag baka alla bullar till mottagningen efter kyrkan. Mina bullar är tydligen "väldigt goda" ;)
Jag har stått konstant i två dagar och bara bakat, bakat och bakat. Just nu känns det som att jag blivit kanelbulleförgiftad.
Lägger upp bilder och recept senare.

Graviditetsvecka 36 - halsbränna

Jag har nu gått in i vecka 36 av graviditeten. Störst skillnad den här veckan är HALSBRÄNNA! Jag har haft halsbränna tidigare i graviditeten men den har varit borta sedan vecka 28 någon gång.
Den var heller ingeting mot vad jag har nu. Det gör rent ut sagt ont och känns som att jag ska spy och brinna upp i halsen på en och samma gång.
Knaprar både nouvalocol (?) och gaviscon men inget hjälper.
Har läst att kaffe och stark mat ökar halsbränna så får försöka minska på det. Men kaffet blir svårt...
I need my coffe.

RSS 2.0