Pestosås



Dessa gobitar funkar ju i typ allt egentligen. Och tillsammans utgör de en underbar melodi - basilika och pinjenötter - I LOVE!

Här kommer receptet på gårdagens middag.

Hemgjord pestosås

4 port.
Tid: 25 min

2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
1,5 dl färsk riven parmesanost
knappt 1 dl pinjenötter
1 krm salt
1,25 dl matolja
1,5 dl vatten
10 grovt hackade soltorkade tomater

Skala och hacka vitlöken. Lägg lök, basilikablad, parmesanost, pinjenötter och salt i en matberedare. Kör tills allt är finfördelat. Tillsätt sedan olja, lite i taget och gör sedan likadant med vattnet tills du får en jämn fin sås. Tillsätt soltorkade tomater och värm upp såsen så att den precis börjar koka. Klar att servera!

Tillbehör: Färsk pasta och blandad sallad (ruccola funkar grymt bra till smakmässigt).



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0