Tomat- och mozzarellaostpaj
Just nu åker denna in i ugnen:

Tomat- och mozzarellaostpaj:
Pajskal:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
150 g mozzarellaost i tunna skivor
2 dl lagrad riven ost (präst el, västerbotten)
150 g fetaost som delas/smulas i mindre bitar
10 st soltorkade tomater i olja
1 msk oregano
3 pressade vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
Äggstanning;
2 ägg
2 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Gör pajdegen och förgrädda i 10 minuter.
Lägg mozarellaskivorna i botten av det gräddade pajskalet.
Finhacka el strimla tomaterna och blanda med de övriga ingridienserna. Fördela detta sedan i pajskalet.
Blanda ihop äggstanningen och häll detta över.
Grädda i 30 minuter på 200 grader.
Severa med en sallad av ruccola.

Tomat- och mozzarellaostpaj:
Pajskal:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
150 g mozzarellaost i tunna skivor
2 dl lagrad riven ost (präst el, västerbotten)
150 g fetaost som delas/smulas i mindre bitar
10 st soltorkade tomater i olja
1 msk oregano
3 pressade vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
Äggstanning;
2 ägg
2 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Gör pajdegen och förgrädda i 10 minuter.
Lägg mozarellaskivorna i botten av det gräddade pajskalet.
Finhacka el strimla tomaterna och blanda med de övriga ingridienserna. Fördela detta sedan i pajskalet.
Blanda ihop äggstanningen och häll detta över.
Grädda i 30 minuter på 200 grader.
Severa med en sallad av ruccola.
Kommentarer
Trackback